Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51a98n 73R84á37ž

11. 6. 2021 18:08

"Kdo nejde dát hlas stranám Národní fronty, dává svůj hlas západním imperialistům". Váš článek mi dobu, kdy se to říkalo nějak připomenul. ;-D

K věci: Jelikož mne pozitivně dosud neoslovil volební program žádného seskupení, a volit proti někomu nebo něčemu není důvodem k volbám chodit. Formálně, když jsem nesouhlasil s programy stran, které dovoleb šly jsem k volbám nechodil v předlistopadovém období a nemíním to měnit ani teď.

Do listopadu je ještě daleko a možná někdo přijde s něčím, co bych svým hlasem podpořil.

PS. Za největší hrozbu pro budoucnost nadich dětí a vnuků nepovažuji archaickou politiku komunistů a socialistů z ČSSD, ale politickou ideologii, kterou propaguje moderní levice, jejíž jsou u nás reprezentanty Piráti.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě Vám nic nenařizuji. Jen konstatuji, jak vnímám notorické nevoliče. Díky nim je na Hradě a ve Strakovce škodná, se kterou si žádný myslivec neporadí. Pomohou jen volby, jichž se obvykle účastní zlomek populace. Vyšší účast ve volbách by vítězům přidala na legitimitě. A já doufám, že vyšší volební účast přeskupí síly ve Sněmovně. Šance vyklučit komunisty či zbavit anoistické lháře a diletanty moci je lákavá.

Vaše obavy z Pirátů nesdílím. Je to běžná demokratická strana s dosud nedostatečně ukotveným programem, nikoli sekta zbožňující svého velkého vůdce. V normální demokratické společnosti nemají šanci prosadit skutečné zhovadilosti.

0 0
možnosti
Foto

Nejmenší zlo. Toť právě to, oč často běží. Znít či neznít. Stále dokola. Skromně. Dilema. Zda spokojit se zas a znovu s tím, že posbíráme omrvinky. Smetené z toho stolu, kde zase nebylo prostřené, co důstojné by bylo žádat. Včas. Kdo nežádá, ten nedostává. A tak se stává, že skromníci jsou veselí a vděční za to, že nemají zmalovaná záda.

0 0
možnosti
Foto

Za nevolitelné považuji TOP09 a Piráty a rázem mám v mínusu 5 stran. Ještě, že se ta Přísaha dere nahoru.

3 0
možnosti
Foto

To, že TOP 09 a Piráty považujete za nevolitelné, Vám ještě nebrání kroužkováním odevzdat svůj hlas jejich koaličním partnerům.

Nepřemlouvám Vás. Volte klidně Přísahu, pokud Vám to připadá správné.

Z mého pohledu však jde o stranu jednoho ksichtu, jak jsem naznačil v příspěvku, která navíc, pokud vím, zatím veřejně striktně nevyloučila povolební spolupráci s ANO. Na svůj názor však máte samozřejmě právo.

0 0
možnosti
Foto

Taky to tak cítím. Není to zrovna lehké, vzhledem k stavu politických stran a vzhledem k tomu, že slušní lidé se na kandidátky zrovna nehrnou a je tam spousta neznámých lidí. Jedna kandidátní listina mi tedy po vyškrtání zbyla a teď zoufale pátrám po tom čtvrtém kroužku na ní.

2 0
možnosti
Foto

Lidé potřebují svobodu. Nelze jim bolševicky narizovat, že mají jít volit !

1 0
možnosti
Foto

Kde jste tam četl nějaké nařizování? Přeháníte.

5 0
možnosti

Co by jste řekl na tuto hlášku...Ještě pořád jsem svobodný člověk a k volbám chodit nemusím bez ohledu na společenský nátlak. To je jedna z mála dobrých zpráv z dnešní politiky. Ale parlamentními volbami se k svobodnější a bohatší společnosti nedostaneme...dle vyznění blogu jde o nepřítele,vašeho...

Myslim, že když někdo nejde k volbám, je to zcela racionálni. Přiznám se zodpovědně, že jsem se choval racionálně u posledních voleb do parlamentu a i v případě hradu, teď to ovšem vypadá, že se zachovám v případě letošních voleb iracionálně.. bo, faktem je, že ten volební rituál dává dobrý pocit demokracie a jednou za čas by se asi bez ohledu na racio měl absolvovat......

0 2
možnosti
Foto

Jako jazykový hnidopich bych poopravil formulaci: "Co byste řekl ..."

Neberte si to prosím osobně.

Ale vážně: Racionální ještě nemusí znamenat správné. Má úvaha, proč jít volit a proč prvoplánové nevoliče považuji za potenciální nepřátele má rovněž neoddiskutovatelné racionální jádro. Nakonec mi dává z pravdu i sebranka, co se usídlila na Hradě mimo jiné díky nízké volební účasti.

Samozřejmě s povděkem kvituji, že zvažujete možnost přehodnotit svůj postoj.:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS